KAMUOYUNA DUYURU

05.08.2022
KAMUOYUNA DUYURU

İLKSEÇ Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın denetiminde faaliyet gösteren ve Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıf statüsünde olan saygın bir kuruluştur. Vakfımız, yarım asırdan buyana, Ümmet-i Muhammed’in geleceğinin ihyâsı gayesiyle ehl-i sünnet ve’lcemaat çizgisinde huffâz ve ulemâ yetiştirmekle birlikte gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaşayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizin de her daim imdadına koşmaktadır.

Her bir öğrencisine önce vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan, Allâh Te’âlâ’nın rızasının anne/baba rızasından geçtiği bilincini kalplerine zerk eden eğitim anlayışımız dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Müntesibi olduğumuz ulvî inanç, bizleri devletine ve milletine bağlılıktan daha öteye asla taşımayacaktır.

Hal böyleyken; 04 Ağustos 2022 tarihinde ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy üzerinden vakfımızı dillerine dolayan ve kurumumuzu “tarîkat” vurgusu üzerinden ‘örgüt’ yaftasıyla yaftalamaya çalışan malum zihniyet yine işbaşına geçmiştir. Dillerinden ve kalemlerinden zehir akan bu zihniyetin, eğitimci kimliği olan bir şahsın Lise ve Üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim veren bir kurumu 2019’da ziyaret etmesinin üzerinden vakfımızı hedef almasındaki asıl gayenin üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu da gün gibi âşikârdır.

15 Temmuz hain kalkışmasının ilk saatlerinde ve henüz hiçbir STK’dan ses çıkmamışken; Vakıf Başkanımızın devletimizin yanında olunmasının gerekliliğine vurgu yaptığı videosunun yanı sıra, vakfımızın tüm organlarında görevli kadromuzun sokaklara çıktıklarını gösteren fotoğraflar ve paylaşımlar hâlâ ortadayken ve tüm bunların ötesinde kadromuzda yer alan bir de gazimiz varken, Vakfımızın FETÖ örgütüne benzerliğini çağrıştıracak beyanları ortaya döken güruhu şiddetle kınıyoruz.

Bizler her daim, devletinin yöneticilerine hayırlı kararlar almaları ve muvaffak olmaları konusunda duacı olma, vatanına, milletine ve de bayrağına saygılı olmayı dini bir zarûret olarak görme bilinciyle hizmetlerimize devam edeceğimizi bir kez daha ilân ediyor; bizleri “örgüt” yaftasıyla karalamaya çalışanlarla da yasalar çerçevesinde hesaplaşacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.