TURKMEK HEYETİNDEN İLKSEÇ VAKFINA ZİYARET

06.02.2019
TURKMEK HEYETİNDEN İLKSEÇ VAKFINA ZİYARET

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İTO’nun destek verdiği TURKMEK “Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi” çerçevesinde ülkemize gelen heyet İLKSEÇ Vakfını ziyaret etti.
TURKMEK Eğitim Koordinatörü Sayın Zübeyir DAĞ Beyefendinin riyasetindeki heyet, İLKSEÇ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi UZUNLAR Hoca Efendi ile temaslarda bulundu ve İLKSEÇ Vakfı Genel Sekreteri Zülkâr Furkan YILDIZ Hoca Efendinin mihmandarlığında Vakfa ait okulları gezerek eğitim müfredatı hakkında bilgi aldı.
Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan gibi ülkelerden “Müslüman oldukları için” sürgün edilen ve gezdikleri tüm ülkelerde maruz kaldıkları zulümleri anlatan Ahıska Türklerinden müteşekkil 25 kişilik heyette, tüccardan üniversite öğretim görevlisine, doktordan tornacıya kadar her meslekten insanlar bulunuyor.