ORDU CEPHE’DE MİLLET CAMİ’DE

29.10.2019
ORDU CEPHE’DE MİLLET CAMİ’DE

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Cami-Gençlik buluşmaları yurt genelinde büyük bir katılımla devam ediyor. Bu buluşmaların adreslerinden biri de İstanbul Bayrampaşa Kocatepe Camii oldu. Sabah namazının ardından cemaate seslenen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI; “Türkiye’deki uyanış ve Müslümanların ayağa kalkmasıyla İslam dünyasındaki karamsar tablo dağılmaya başlamıştır. Türkiye’de yeniden İslâm’a, Kur’ân-ı Kerîm’e sahip çıkılması, insanların davalarına sarılması, bütün İslâm dünyasına ümit vermektedir. Bu uyanışta gençlerin önemi çok büyüktür. Ayrıca camilerden çocuk seslerinin yükselmesi, geleceğin güzel şekilleneceğinin de habercisidir. ” ifadelerinde bulundu.
Namazın ardından cemaat ile musafahalaşan Sayın MAŞALI, daha sonra; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak, İLKSEÇ Vakfı bünyesinde faaliyetlerini yürüten İlim Kültür ve Eğitim Merkezi İLKEM’i ziyaret etti. İLKSEÇ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocatepe Camii İmam Hatibi Ali Ulvi UZUNLAR ve İLKSEÇ Vakfı Eğitim Koordinatörü Kemal Eftal KABAOĞLU Hoca efendilerin mihmandarlığında binayı gezen Sayın MAŞALI, İLKEM’in gerek fiziki yapısı gerekse müfredatı ile ilgili memnuniyetini dile getirdi.