KANA KANA KARDEŞLİK

14.01.2020
KANA KANA KARDEŞLİK

“…Hangi Müslüman susamış bir Müslümana su verirse, Allâh da ona içerisinde güzel kokuları olan cennet içeceği içirir.” (Ebû Dâvûd, Zekât, 32; Tirmizi, Kıyâme, 18)
Afrika kavruluyor! Afrika’da her hafta, çoğu 5 yaşın altında 2 bin insan susuzluktan can veriyor.
İLKSEÇ Vakfı ve İDDEF’in yürüttüğü ortak projeler çerçevesinde, Afrika ülkelerinde susuzluk çeken kardeşlerimize su kuyusu açma çalışmalarımız devam ediyor. Vakfımıza “su kuyusu” bağışında bulunan kardeşlerimizin emanetlerini Nijerya, Kenya, Etiyopya (Habeşistan), Somali, Tanzanya, Gine, Mali, Gana, Nepal, Benin, Bangladeş, Hindistan, Burkina Faso ve Filipinler gibi ülkelere ulaştırıyor, buralarda açtığımız su kuyuları ile onların abdest, temizlik, içme suyu vb. ihtiyaçlarını gidermelerine vesile oluyoruz.