İLKSEÇ VAKFI’NDAN KUR’ÂN’A MUHAFIZ 185 NEFER DAHA…

13.06.2022
İLKSEÇ VAKFI’NDAN KUR’ÂN’A MUHAFIZ 185 NEFER DAHA…

İLKSEÇ Vakfı 185 hafızına daha icazet verdi. 12 Haziran Pazar günü Fatih Camii’nde gerçekleşen icazet merasimine ilgi büyük oldu. Olumsuz hava şartlarına rağmen icazete akın eden Kur’ân sevdalıları, 185 hafızın mutluluklarına ortak oldu.
Tam bir şölen atmosferinde gerçekleşen İLKSEÇ VAKFI 13. DÖNEM HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ’nde çocuklar da unutulmadı. Misafir çocuklara Fatih Camii avlusunda pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edildi.
Dünyaca ünlü kârîlerin enfes kıraatleri ile başlayan merasimde adeta Kur’ân ziyafeti yaşandı. Fatih Sultan Mehmed Hân Hazretlerinin kabr-i şerif ziyaretinin ardından Esma-i Hüsnâ, Tekbir ve Salât-u Selâmlar eşliğinde camiye giriş yapan 185 hafız icazet heyecanını zirveye taşıdı. Reisü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN Hocaefendinin riyasetinde gerçekleşen icazete birbirinden kıymetli isimler de teşrif etti. Davetliler arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman ŞAHİN, DİB Hafızlık Daire Başkanı İbrahim YILMAZ, DİB Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut TÜRK ve (icazet alan hafızların içinde torunun olan) Şevki YILMAZ Beyefendi misafirlere hitapta bulundular. Merasime ev sahipliği yapan İLKSEÇ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi UZUNLAR Hocaefendi yaptığı konuşmada; “Her hafız, ezberlediği Kur’ân’ın ma’nasını da öğrenmek amacıyla Arapça da öğrenmeli ve iyi bir âlim olabilme yolunda gayret sarfetmeli.” ifadelerinde bulundu.
Program Reisü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN Hocaefendinin yaptığı duâ sonrası hafızlara çeyrek altın ve plaket takdimi ile sona erdi.
www.ilksecvakfi.org
TWİTTER : https://twitter.com/ilksecvakfiorg