İLKSEÇ VAKFI KIRAAT İLİMLERİ 1.İCAZET MERASİMİ GERÇEKLEŞTİ

İlkseç Vakfı Kıraat İlimleri Merkezi; Aşere ve Takrip dallarında hatimlerini tamamlayan 11 öğrencisine icazetlerini verdi.

30 Eylül 2018 Pazar günü, İstanbul Bayrampaşa Kocatepe Camii’nde; Reîsü’l Kurrâ Vekili Mustafa DEMİRKAN ve Şeyhu’l Kurrâ Muhammed Nurullah DİNDAR Hoca efendilerin riyasetinde gerçekleşen icazete birbirinden değerli isimler katıldı. Merasimde, Merkez Valisi Abdulkadir YAZICI, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER, İstanbul İl Müftü Yard. Bünyamin KAHRAMAN, Adapazarı/Akyazı Müftüsü İzzet ŞENER ve Bayrampaşa İlçe Müftüsü Yılmaz KÜÇÜK’ün yanı sıra bazı camii imamları ve kârîler’de hazır bulundu.

(İlim ve Kültür Televizyonu) İLKTV’den canlı olarak yayınlanan merasimin açılışında konuşan İlkseç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocatepe Camii İmam Hatibi Ali Ulvi UZUNLAR Hoca Efendi; hedeflerinin, “Kur’ân-ı Kerîm’i ezberleyen, manasına vakıf ve Kıraat İlmi ile faklı okunuşlarına da haiz talebeler yetiştirerek, öğrendikleri ile amel ‘Kur’ân’la Hayat Bulmuş’ bir nesil yetiştirmektir” ifadelerinde bulundu.

İlkseç Vakfı Kıraat İlimleri Merkezi’nde eğitim gören ve Aşere / Takrip dallarında hatimlerini tamamlayan;

Abdülhamit Türk, Muhammed Aksakal, Muhammed Masum Erpik, Muhammed Bahattin Efe, Muhammed Enes Sel, Ömer Ceylan, Mustafa Yazıcı, Yavuz Göçer, Talha Kara Mustafa, Ahmet Emin Uğurlu ve Hüseyin Pakyürek, Aşere – Takrip vecihleri üzere okumalar gerçekleştirdiler.

İcazet alacak 11 Kıraat öğrencisinin, Kıraat alanında yaptıkları okumalarla verdikleri Kur’ân ziyafeti sonrası davetlilere yapılan pilav ve aşura ikramı ile program sona erdi.

09 Ekim 2018