HER BİRİ BİR“İNCİ”

01.07.2019
HER BİRİ BİR“İNCİ”

İLKSEÇ Vakfı “Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma ve Hafızlık Kuvvet Yarışması” finali gerçekleşti.
İLKSEÇ Vakfı Kur’ân Kurslarında eğitim gören 7 hafızımızın katıldığı “Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma” ve 6 hafızımızın katıldığı “Hafızlık Kuvvet Yarışması” Final programı Bayrampaşa Semih Erden Spor Salonu’nda yapıldı.
Yarışmaya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla AYDINER, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz KÜÇÜK, Arnavutköy Müftüsü Abdulkadir BOŞAL, Kocatepe Camii Dernek Başkanı Ahmet KONCAGÜL ve talebe velileri katıldı.
Hakem Heyetinde yer alan; Kurra Hafız Adnan GEDİK, Kurra Hafız Ferruh MUŞTUER, Kurra Hafız Mustafa KIZILCAOĞLU, Kurra Hafız Dr. Davut AKTEPE ve Abdurrahman Gürses Eğitim Merk. Kıraat Müderrisi Abdülhalim GARİP Hoca Efendilerin puanlamaları sonunda;
Hafızlık Kuvvet Dalında;
1. Bahçelievler Hacı Süleyman Kamadan İmam-ı Müslim Kur’ân Kursu’ndan Ahmet Yasin KARATAŞ (Tam Altın)
2. Başakşehir Kayabaşı Hacı Kasım Kur’ân Kursu’ndan Fatih AKÇAY (Yarım Altın)
3. Bayrampaşa Kocatepe Kur’ân Kursu’ndan Abdullah ÜSTÜNTÜRK (Çeyrek Altın)
Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Dalında ise;
1. Bayrampaşa Kocatepe Kur’ân Kursu’ndan Yasin BULU (Tam Altın)
2. Sarıyer Mekke Nur Kur’ân Kursu’ndan Yusuf AKGÜL (Yarım Altın)
3. Bahçelievler Hacı Süleyman Kamadan İmam-ı Müslim Kur’ân Kursu’ndan Mustafa KIZILCAOĞLU (Çeyrek Altın) isimli talebelerimiz ödüle layık görüldü.

İLKTV’den de canlı olarak yayınlanan Final Programında konuşan İLKSEÇ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi UZUNLAR Hoca Efendi; “Türkiye’de, yakın zamana kadar imkânlarımız sadece Kur’ân-ı Kerîm’i ezberleme ile sınırlı idi. Fakat şimdilerde, Kur’ân-ı Kerîm’in mealini, okunuş makamlarını vb. ilimleri almak mümkün oldu elhamdülillâh.
Yavrularımız henüz çok küçükler. Burada bulunan değerli heyetimiz, her biri kendi dalında uzman isimlerdir. Böyle bir heyetin karşısına çıkma cesaretini gösteren talebelerimizi de hassaten tebrik ediyorum.
İLKSEÇ Vakfı, Kur’ân-ı Kerîm eğitiminde İLKLERE imza atan bir kurum olmaya devam ediyor. Şimdiye kadar her ne kadar hafızlık kuvvet yarışmaları yapılmış olsa da, her iki dalda yani hem kuvvet hem de güzel okuma dallarında bir yarışma organize eden ilk kurum olmayı yine İLKSÇ VAKFI başarmıştır. Rabbimden niyazım, bizim kendi kurumlarımız içinde gerçekleştirdiğimiz bu yarışmaların, İstanbul ve belki de Türkiye’de genelinde bulunan tüm Kur’ân Kursları arasında da yapılmasıdır. Çünkü bu gibi yarışmalar Kur’ân Kurslarında eğitim gören yavrularımız arasında heyecana ve dinamizme sebep olacaktır.” ifadelerinde bulundu.
İlkseç Vakfı olarak, her biri bir inci ve gönüllerimizin birincileri olan yavrularımızı tebrik ediyor, bu hizmetlere destek veren tüm hayır sahiplerine şükranlarımızı arz ediyoruz.