HAKKIMIZDA

Anasayfa » HAKKIMIZDA

TARİHÇEMİZ

Vakfımız; 1994 yılında eski Bayrampaşa Müftüsü Hamit İSKENDER Hoca efendiyle, Kocatepe Kur’an Kursu kurucusu Ali Ulvi UZUNLAR Hoca efendimizin öncülüğünde kuruldu. Kuruluşundan bu yana kur’an kursu, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik burs, kitap, giysi temin ettiği gibi, yakın çevredeki yardıma muhtaç kişi ve ailelere de ayni ve nakdi yardımlar yaptı.
Ancak, gelinen aşamada Vakfımız, hali hazırda; Kocatepe Kur’an Kursu (Hafızlık), Esenler Kur’an Kursu (Yüzüne), Soğanlı Kur’an Kursu (Hafızlık), Kocatepe –İlkokul – Hazırlık Kur’an Kursu olmak üzere dört adet Kur’an Kursuna sahiptir.
Bununla beraber özellikle son iki yıldır sahip olduğu eğitim hedefleri doğrultusunda ciddi atılım yapan vakfımız eşine az rastlanır bir projeye imza attı. Hafızlık Kur’an Kurslarımızdan mezun edeceğimiz hafız gençlerimizi ilmiyle irfanıyla üst düzey donanımlı, asrın hocaefendileri olarak yetiştirmeyi temel gaye edinen bir akademi yurdu inşa ederek başta İslami ilimleri tahsil etmede ve bu tahsile paralel İslami kültür birikimini sağlamada yüzyıllar boyu örnek teşkil edecek bir mekan ve sistem oluşturdu.
Bu akademi yurt binamız 23.01.2013 tarihinde sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ Beyefendinin teşrifiyle hizmete açılmıştır. Vakıf olarak Kur’an hizmetlerinde yakaladığımız bu hızlı ivmeyi Allah’ın inayetiyle devam ettirmeyi ve çok büyük bir alanda bütün Kur’an eğitimi hizmetlerini toplamak üzere bir Kur’an eğitim kampüsü oluşturmayı hedefliyoruz.

Misyonumuz

Kainatın Efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)’in örnek hayatı ve liderliği doğrultusunda; MÜ’MİNLERE KARŞI ŞEFKATLİ, tüm insanlığa karşı barışçı ve sulhü hedefleyen bir anlayışa sahip olmakla beraber, HAKK ölçülerinde zalimlere karşı mazlumları koruyan, tevazu ve vakar sıfatlarına RABB’inin rızası doğrultusunda haiz, Kur’an-ı Kerîm’in lafzını ve manasını zihnine nakşetmiş ve ölünceye kadar hayatını onunla anlamlandırmaya ve yaşamaya ahdetmiş, adil, sevecen, merhametli, şahsiyetli ve medeniyet sahibi olma iddiasında fertler yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Misyon ve değer yargılarımızın verdiği ruh ve gayretle 2017 yılına kadar, “Kampüs Eğitimi Anlayışı” doğrultusunda kendisine özgü (yeni-eski) senteziyle Kur’ân Eğitiminde model olacak EĞİTİM SİSTEMİNİ kurmuş, müstakil Şubeleşmesini emin adımlarla devam ettiren, yurt içi ve yurt dışında örnek alınan bir KUR’ÂN KURSU’na sahip olmaktır.