BOSNA ZİYARETİ

08.05.2017
BOSNA ZİYARETİ

Bosna… Ata yadigârı güzel topraklar ve Osmanlı sancağını hâlâ cami minberlerinde asılı bulunduran necip millet…
İlkseç Vakfı olarak Ata Yadigârı olan Bosna Hersek’e bir seyahat düzenledik. Vakfımızın kurucu başkanı Ali Ulvi UZUNLAR Hoca Efendi ve yine Vakfımızın Genel Sekreteri Fukan Zülkâr YILDIZ Hoca Efendilerimizin riyasetinde ve değerli mütevellimizin de iştirakleri ile gerçekleşen seyahatte, Vakfımızca burada yapılması planlanan menderese için keşiflerde bulunuldu. Bosna halkının ihtiyacı olan Dini ilimlerin Ehl-i Sünnet çerçevesinde verilebilmesi amacıyla yapılacak müessese hakkında istişareler yapıldı. Temasların ardından Başta Aliya İzzet Begoviç ve sırp mezaliminde şehid olan kardeşlerimizin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.