BİZ “KİM” MİYİZ?

25.02.2020
BİZ “KİM” MİYİZ?

İlim ve Kültür Eğitim Merkezi İLKEM Kocatepe’nin bu haftaki konuğu Yavuz Selim Derneği Başkanı Abdülhâlik USTAOSMANOĞLU Hoca Efendi oldu. Gençlerimizle hasbihâl eden hoca efendi, Ehl-i Sünnet âlimi olmanın ne denli önem arzettiğinden bahsetti. İslâm’a açılan savaşların, âhir zamanda cenk meydanlarından Medya’ya çekildiğinin ve gizli misyonerlerin iş başında olduklarının altını çizen hoca efendi, bilhassa dışı bizden görünen lakin içi küfre satılmış kişi, grup ya da devletlere karşı her an teyakkuzda olunması gerektiğini ifade ettiği. Ustaosmanoğlu Hoca Efendi konuşmasının devamında: “Vaktiyle Şia’nın merkezi, yani Ehl-i Sünnet düşmanı olan İran’ın o günkü imparatorunun (Ehl-i Sünnet âlimlerine hitaben) ‘siz kimsiniz?’ sorusuna Ulemamız; ‘Biz insanlığı kula kulluktan Allâhu Te-âlâ’ya kulluğa davet eden sahabe efendilerimizin yolunun temsilcileriyiz’ cevabını verdiler. Bizler de bugün ve yarın neyi temsil ettiğimizin/edeceğimizin bilince olarak kendimizi yetiştirmeliyiz. Her anlamda ve her alanda yetkin ehl-i sünnet fertler olmalıyız.” sözlerinde bulundu.
Yavuz Selim Derneği Başkanı Abdülhâlik USTAOSMANOĞLU Hoca Efendi’ye teşrifleri ve feyizli sohbetleri nedeni ile şükranlarımızı sunuyor, Rabbimiz Te-âlâ’dan, Ehl-i Sünnet âlimler yetiştirme hususunda bizlere muvaffakıyetler lütfetmesini niyâz ediyoruz.