ARZ-I FİLİSTİN

03.03.2020
ARZ-I FİLİSTİN

İLKSEÇ Vakfı İLKEM Kocatepe’nin bu haftaki konuğu; Çeçenya serisi ve Filistin kitaplarının yazarı Kıyamoğlu SANCAKTAR oldu.
Ümmet-i Muhammed’in kanayan yarası olan Filistin’i ve üzerinde dönen oyunları anlatan yazar, Filistin’de yaşananların coğrafik değil ideolojik bir mesele olduğunu, olan bitene sadece ve sadece bu perspektiften bakılması gerektiğinin altını çizdi. Yazar Sancaktar konuşmasında: “İslâm, adeta Zeytin ağacı gibi binlerce yıldır o topraklara kök salmıştır. Ancak Yahudi istilasından sonra Filistinliler birer birer topraklarından koparılıp atılmış ve yerlerine Zakkum ağacının tohumları ekilmeye başlanmıştır.” ifadelerinde bulundu.
Değerli yazarımıza konuşmalarından dolayı teşekkür ediyor, Mevlâ Te-âlâ’dan bizleri, o kutsal topraklara yeniden dikilecek zeytin ağaçlarının bahçıvanları yapmasını niyaz ediyoruz.